Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روابط عمومی دانشگاه یزد میلاد رحیمی در نشست کانون تفکر آب دانشگاه با موضوع فناوری‌ های نوین در صنعت آب که به‌صورت مجازی برگزار شد به معرفی این بنیاد و دستاوردهای آن در حوزه آب پرداخت و گفت: بنیاد جهانی انرژی نهادی وابسته به سازمان ملل متحد با ۱۸۷ عضو بوده که با هدف کمک به حل مشکلات در حوزه انرژی و حمایت از کسب‌وکارهای متناسب با توسعه پایدار شکل گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ایران نیز ۱۵ سال است که به عضویت این بنیاد درآمده و با انتخاب شهر یزد به‌عنوان پایتخت شهرهای پایدار جهان در سال ۲۰۱۹ این بنیاد در شهر یزد مستقر شده است..

رحیمی گفت: بحران آب یکی از ریسک‌هایی بوده که بر اساس گزارش‌های سالانه مجمع جهانی اقتصاد از ریسک‌های جهانی، به دلیل کاهش قابل‌توجه مقدار و همچنین کیفیت آب شیرین در دسترس به تهدیدی برای سلامت انسان و فعالیت‌های اقتصادی او تبدیل شده است. 

به گفته وی، ایران درسال‌های اخیر در حال تجربه سخت‌ترین و شدیدترین شرایط تنش آبی است و در برخی مناطق به ورشکستگی آبی رسیده که می‌توان عوامل مختلفی ازجمله: تغییرات اقلیم، خشک‌سالی‌های پیاپی، سیاست‌ها، تصمیمات و مدیریت ناپایدار، هدر رفت آب و درنهایت عدم ورود دانش و فناوری نوین به کشور در چند دهه اخیر را در بروز آن دخیل دانست.

در همین راستا با مذاکرات انجام شده با بنیاد جهانی انرژی اقدام به تأسیس یک کنسرسیوم همکاری با بزرگ‌ترین شرکت‌های اروپایی پیشرو در صنعت آب برای دستیابی به راهکارهای مدرن برای برون‌رفت از بحران کنونی و ایجاد پایداری در حوزه آب در ایران شده است.

رییس منطقه‌ای بنیاد جهانی انرژی در ایران، مصرف سرانه آب در بخش خانگی را بالاتر از میانگین جهانی دانست و افزود: مصرف سرانه آب در بخش خانگی در ایران به‌طور متوسط در سال ۱۵۷ لیتر در روز به ازای هر نفر بوده که از میانگین جهانی بالاتر است.

 وی دلیل عمده آن را مربوط به میزان فشار آب دانست و گفت: در صورت استفاده از تکنولوژی اتصالات هواده در خانه‌ها می‌توان تا ۴۰ درصد شاهد صرفه‌جویی در این بخش باشیم.

رحیمی در ضرورت استفاده از تصفیه‌خانه‌های محلی، گفت: از میزان ۱۵۷ لیتر مصرف سرانه آب در بخش خانگی ۸۰ درصد آن یعنی معادل ۶/۱۲۵ لیتر تبدیل به فاضلاب می‌شود. که در صورت استفاده از سیستم تصفیه‌خانه‌های منطقه‌ای و محلی توان بازیابی و تصفیه بخش قابل‌توجهی از این آب فراهم خواهد شد.

وی در بخش پایانی صحبت‌های خود در پاسخ به سؤالی پیرامون امکان تصفیه فاضلاب و تولید آب شرب گفت: هرچند در دنیا تکنولوژی‌هایی در این زمینه وجود دارد اما استحصال آب شرب از فاضلاب فرایندی بسیار پیچیده و هزینه‌بر است به همین دلیل در ایران امکان طرح چنین پروژه‌ای وجود ندارد.

حسین ملکی‌نژاد، دبیر کانون تفکر آب دانشگاه یزد هم با اشاره به تحولات حوزه انرژی و تغییر الگوی مصرف از انرژی‌های فسیلی با راندمان پایین به سمت انرژی‌های نو و تجدید پذیر با راندمان بالا از لزوم بهینه‌سازی الگوهای مصرف و استفاده از فناوری‌های نوین در صنعت آب سخن به میان آورد.

به گفته وی، صنعت آب کشور امروز با مشکلات متعددی روبرو است و به‌رغم بحران‌های موجود در چند سال اخیر متأسفانه هنوز استفاده از فناوری‌های نوین در بخش مصرف و بهره‌برداری از منابع آب جایگاه مناسبی ندارد.

دبیر کانون تفکر آب دانشگاه یزد با بیان اینکه یکی مهم‌ترین مراکزی که در زمینه‌ی فناوری‌های نوین در صنعت آب فعالیت دارد بنیاد جهانی انرژی است، افزود: این نهاد به‌عنوان یکی از معتبرترین بنیادهای حوزه انرژی در دنیا بوده و در سال‌های اخیر توانسته است فعالیت‌های موفقی در ایران و دیگر نقاط دنیا به انجام رساند. به همین دلیل آشنایی هر چه بیشتر با دستاوردهای این بنیاد برای کانون تفکر آب ضروری است.

حسن بلندیان، مدیرعامل اندیشکده صفا تأسیس تصفیه‌خانه‌های منطقه‌ای و محلی را وابسته به معماری شهری عنوان کرد و گفت: احداث این‌گونه از تصفیه‌خانه‌ها امر جدیدی نیست و در دهه ۴۰ و ۵۰ شاهد تأسیس چنین تصفیه‌خانه‌هایی بودیم اما آنچه در این رابطه اهمیت دارد نوع ساختار شهری است زیرا تأسیس این‌گونه مراکز بیش از هر چیز به احیای محلات و بازسازی شهری وابسته است.

در ادامه نصرت الله امانیان، عضو هیات علمی دانشگاه یزد با این توضیح که منابع شستشوی خانگی را می‌توان به دو دسته فاضلاب سیاه و خاکستری تقسیم کرد به طرح این سؤال پرداخت که سیستم تصفیه‌خانه‌های محلی برای کدام یک از این دو نوع فاضلاب شهری مناسب و به‌صرفه است؟

کمال امیدوار، عضو هیات علمی بخش برنامه‌ریزی محیطی دانشگاه یزد نیز با اشاره به تأسیس تصفیه‌خانه مرکزی در شهر یزد، امکان تصفیه فاضلاب و تولید آب شرب از آن را مورد سؤال قرار داد.

 در پایان این نشست دکتر محمدحسین معماریان، عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دانشگاه یزد ضمن اشاره به وجود برخی تکنولوژی‌های پیشرفته در صنعت آب در ایران از چگونگی ورود به بازار و ارایه محصول این‌گونه شرکت‌ها و همچنین حمایت بنیاد جهانی انرژی از آن‌ها به طرح سؤال پرداخت.

مهم‌ترین محورهای مطرح‌شده در این نشست:

• ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین در صنعت آب و کمک به کسب‌وکارهای مرتبط با این حوزه.

• لزوم بازچرخانی آب و تصفیه فاضلاب به‌ویژه فاضلاب شهری.

• ضرورت تأسیس فاضلاب‌های منطقه‌ای برای روستاها و کارخانه‌ها.

• ضرورت اصلاح معماری شهری و تأسیس فاضلاب‌های محلی.

برچسب‌ها یزد بافق تفت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: یزد بافق تفت یزد بافق تفت نوین در صنعت آب فناوری های نوین بنیاد جهانی انرژی تصفیه خانه کانون تفکر آب تصفیه خانه ها دانشگاه یزد منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۶۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعریف ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه‌خانه برای ۹.۳ میلیون نفر

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: در بخش فاضلاب ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه‌خانه برای ۹.۳ میلیون نفر جمعیت کشور تعریف شده است که شاخص برخورداری از فاضلاب را در کشور به عدد ۵۷ درصد برسانیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شازند، هاشم امینی پیش از ظهر امروز در آیین بهره‌برداری از طرح مجتمع آبرسانی شهید سلیمانی شهرستان شازند اظهار داشت: صنعت آب و فاضلاب وظیفه تأمین آب شرب و بهداشتی مردم، جمع‌آوری و انتقال فاضلاب را عهده‌دار است، در دولت سیزدهم با تأکید آیت‌‍الله رئیسی در خصوص کار جدی در حوزه زیرساخت‌هایی که می‌توانند رفاه و آسایش را برای مردم به ارمغان بیاورند و زیرساخت‌های توسعه پایدار را به همراه داشته باشند و چرخ صنعت، اشتغال و غیره بچرخد نیز صنعت آب و فاضلاب کشور با وزارت نیرو در این حوزه تلاش خوبی را در قالب برنامه‌های پیشنهادی آغاز کرده است.

وی افزود: در بخش فاضلاب 75 پروژه در قالب 52 تصفیه‌خانه برای 9.3 میلیون نفر جمعیت کشور تعریف شده است که شاخص برخورداری از فاضلاب را در کشور به عدد 57 درصد برسانیم که یکی از پروژه‌ها تصفیه‌خانه فاضلاب شازند و آستانه است که امروز نخستین انشعاب فاضلاب نصب می‌شود و مردم از نعمت مفید و توأم با سلامت و بهداشت شبکه فاضلاب بهره‌مند می‌شوند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات ارزشمند در راستای حفاظت از منابع آب؛ استفاده از ظرفیت صنایع برای استفاده از پساب است، امروز در دنیا و کشور نگاه به موضوع پساب تغییرها کرده و پساب به عنوان منابع آبی برای به گردش درآوردن چرخ صنعت قلمداد می‌شود. در سطح استان و شهرستان شازند پیگیری‌های متعددی برای اتصال صنایع به پساب فاضلاب انجام شده است، به طوری که پتروشیمی در قالب پایداری صنعت در این شهرستان و نگاه مسئولیت اجتماعی به مسئله پساب ورود پیدا کرد و می‌تواند از این پساب برای به گردش درآوردن چرخ صنعت و پایداری صنعت و عدم آلوده‌سازی چاه‌های آب شرب و عدم  برداشت از آب شرب و زیرزمینی و سطحی از ظرفیت پساب استفاده کنند که قرارداد آن با حضور رئیس جمهور منعقد شده‌ است.

امینی عنوان کرد: بخش دیگر از پروژه‌های مهم  آبرسانی دولت برای اقصی نقاط کشور، آبرسانی برای حدود 5.7 میلیون جمعیت کشور بوده است، 25 پروژه آبرسانی در دولت سیزدهم در سطح کشور برنامه‌ریزی شده است که تاکنون 15 پروژه در سطح کشور به مرحله بهره‌برداری رسیده است و که یکی از آن طرح تصفیه‌خانه شهید سلیمانی است که شهر آستانه و شازند و 10 روستا را از آب کیفی برخوردار می‌کند. تعلق خاطر و نگاه دولت به تأمین آب شرب و بهداشتی در قالب تأمین اعتبار صورت گرفت و 130 میلیارد تومان اعتبار به پروژه شهید سلیمانی شهرستان شازند اختصاص پیدا کرد تا امروز با حضور مردم و مسئولان محلی به بهره‌برداری برسد.

وی با اشاره به طرح جهاد آبرسانی در سطح کشور، ادامه داد: اتفاق بزرگی در کشور در راستای تأمین آب پایدار کمی و کیفی روستاهای کشور اتفاق افتاد و دولت برنامه‌ای در قالب جهاد آبرسانی ارائه کرد تا برای 10 هزار روستا در کشور آب پایدار تأمین شود که تاکنون برای بیش از 5 هزار و 200 روستای کشور آبرسانی انجام شده است و با تأکید رئیس جمهور مقرر شد تا پایان سال 1403 آبرسانی به باقی روستاها انجام شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور بیان کرد: طرح جهاد آبرسانی با حضور خیرین آبرسان و قرارگاه امام حسن مجتبی(ع)، سپاه پاسداران و بخش خصوصی انجام می‌شود و یکی از طرح‌های اثرگذار و مؤثر نظام بعد از انقلاب اسلامی بوده است. در گذشته برخی از نقاط کشور مانند سیستان و بلوچستان حتی آب نداشتند، اما امروز به برکت جمهوری اسلامی تمام شهرها و روستاهای کشور از آب شرب سالم بهره‌مند می‌شوند که این مهم به جهت تلاش شبانه‌روزی مسئولان کشور است.

امینی تصریح کرد: با افتتاح طرح‌های آبرسانی در روستاهای شهرستان‌های شازند و آستانه نیز اکنون از شرایط بسیار مطلوبی برخوردار هستند و 100 درصد جمعیت شهری و روستایی شهرستان شازند از آب سالم و بهداشتی مطمئن برخوردار خواهند شد. در بعد فاضلاب با حضور مجموعه صنایع استان و ادامه کار و تکمیل تصفیه‌خانه نیز مردم باید خرید انشعاب فاضلاب را در اختیار گیرند که با این کار هم آلودگی را از محل زندگی خود دور کنند و هم با جمع‌آوری فاضلاب، فاضلاب تصفیه می‌شود و به آب ارزشمند و سالم برای به گردش درآوردن چرخ صنعت و اشتغال تبدیل می‌شود و مدیرکل استان باید در واگذاری حقوق انشعاب به صورت بلندمدت به مردم این دو شهرستان کمک کنند.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • تعریف ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه‌خانه برای ۹.۳ میلیون نفر
  • آزادسازی آب شرب از صنایع آذربایجان شرقی
  • حمایت آبفای کشور از پروژه های اولویت دار ایلام در حوزه آبرسانی
  • روایت ۲۰۰۰ نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند
  • کنسرسیوم ریلی افغانستان زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی نیست
  • کریدور ریلی خواف هرات گرفتار تحریم‌ های داخلی است
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است
  • کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است!
  • عملکرد فیلتر ممبران در دستگاه تصفیه آب